29/9/2022

Laks med wokede grønnsaker og kokossaus

Made by nature

Pioneered by Inger Marie

Laks med wokede grønnsaker og kokossausLaks med wokede grønnsaker og kokossaus

Laks med wokede grønnsaker og kokossaus

Inger Marie syns komboen fersk laks, knasende sprø grønnsaker og kokosmelk med et hint av curry er magisk. Prøv den du også!

Ingredienser

4 porsjoner

Laks

  • 600-700 g laks (i porsjonstykker)
  • Nøytral olje
  • Salt og pepper
  • Sorte sesamfrø (kan sløyfes)
  • 1 ss smør (kan sløyfes)
  • 4 porsjoner eggnudler (eller ris)
  • Frisk koriander

Wokede grønnsaker i kokossaus

  • 1 rødløk (i tynne båter)
  • 2 gulrøtter (i tynne staver)
  • 1 paprika (i strimler)
  • 4 vårløk (i staver)
  • 1/2 rød chili (finhakket)
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ts rød curry
  • Fiskefond (etter smak)
  • Lime (etter smak)

Made by nature. Pioneered by Inger Marie. Foto: Måsøval.

Inger Maries fremgangsmåte:

Kok nudler etter anvisningen på pakken.

Skjær opp grønnsakene som angitt.

Fres løken i litt olje til den er blank og myk, tilsett deretter resten av grønnsakene. Fres alt raskt på middels til sterk varme, og tilsett deretter curryen. La det surre i rundt 1 minutt og tilsett så kokosmelken. Smak til med fiskefond og limesaft, og eventuelt salt og pepper.

Del laksen i porsjonstykker og krydre med salt og pepper samt gi den et dryss med sorte sesamfrø. Stek laksen i olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til fisken har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne 1 spiseskje smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå inni enn overstekt. La fiske hvile i noen minutter før den serveres.

Server fisken på en seng av nudler og grønnsaker. Øs litt av kokossausen over retten og et dryss frisk koriander. Nytes umiddelbart!

Laks med wokede grønnsaker og kokossaus made by nature. Foto: Måsøval.

Flere artikler