Pioneered by Inger Marie
Inger Marie syns komboen fersk laks, knasende sprø grønnsaker og kokosmelk med et hint av curry er magisk. Prøv den du også!
4 porsjoner
Kok nudler etter anvisningen på pakken.
Skjær opp grønnsakene som angitt.
Fres løken i litt olje til den er blank og myk, tilsett deretter resten av grønnsakene. Fres alt raskt på middels til sterk varme, og tilsett deretter curryen. La det surre i rundt 1 minutt og tilsett så kokosmelken. Smak til med fiskefond og limesaft, og eventuelt salt og pepper.
Del laksen i porsjonstykker og krydre med salt og pepper samt gi den et dryss med sorte sesamfrø. Stek laksen i olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til fisken har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne 1 spiseskje smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå inni enn overstekt. La fiske hvile i noen minutter før den serveres.
Server fisken på en seng av nudler og grønnsaker. Øs litt av kokossausen over retten og et dryss frisk koriander. Nytes umiddelbart!