2/9/2024

Overtar slakteri på Hitra: Sikrer lokal verdiskaping og bærekraftig produksjon

Made by nature

Overtar slakteri på Hitra: Sikrer lokal verdiskaping og bærekraftig produksjon Overtar slakteri på Hitra: Sikrer lokal verdiskaping og bærekraftig produksjon

Overtar slakteri på Hitra: Sikrer lokal verdiskaping og bærekraftig produksjon

Mandag 2. september blir en merkedag for oss i Måsøval, da vårt dyktige team endelig er klare til å kjøre i gang maskineriet på vårt «nye» slakteri på Hitra. Dette er ikke bare en strategisk investering for oss, men også et viktig steg for å sikre lokale arbeidsplasser og videreføre en stolt tradisjon i regionen.

Fra Mowi til Måsøval

Historien bak vårt "nye" slakteri begynte da Mowi slaktet den siste laksen på Ulvan 30. desember 2023, før de flyttet produksjonen til sitt nye anlegg på Jøsnøya. Siden januar har vi jobbet for å sikre overtakelsen av dette anlegget, og 8. mai kunne vi endelig sette signaturen på kontrakten. Siden da har vi jobbet intensivt for å gjøre anlegget klart til produksjon, og nå, bare noen måneder senere, er vi klare til å ta slakteriet i bruk!

Logistikk-controller, Torkil Storø (venstre) og Remy Strømskag, leder for salg og industri, diskuterer fremtidsplanene for slakteriet. Foto: Berit Flåmo.

Sikrer lokale arbeidsplasser

Vi er stolte av å kunne videreføre driften ved slakteriet, noe som sikrer over 60 arbeidsplasser på Hitra, inkludert både administrasjon og produksjon. Vår fabrikksjef, Stian Horten, ble ansatt allerede før overtakelsen, og sammen med sitt dedikerte team har han sørget for at ting er klart til oppstart.

Fabrikksjef Stian Horten. Foto: Krzysztof Zboralski.
«Med dette viderefører vi en viktig arbeidsplass i regionen.Våre ansatte er vår viktigste ressurs,» sier fabrikksjef Stian Horten.

Stian Horten har vært en nøkkelperson i oppstartsfasen, og gjennom de siste månedene har han og et bredt spekter av medarbeidere, fra tekniske eksperter til ledelse og stab, arbeidet tett sammen for å sikre en smidig overgang og klargjøre slakteriet for drift.

«Det har gått med noen kopper kaffe på veien hit, men nå er vi i gang!» sier Horten med et smil, og understreker at den samlede innsatsen fra Måsøval-teamet har vært avgjørende for å nå målet.
Natt og dag, hverdag og helg - innsatsen har vært enorm! Foto: Knut Drange

En viktig investering for fremtiden

Slakteriet ble overtatt med alt utstyret som Mowi har brukt, og selv om det var operativt ved overtakelsen, har vi brukt sommeren på å finjustere og optimalisere. Nå er alt klart for å ta imot den første laksen.

Denne overtakelsen gir oss ikke bare muligheten til å slakte vår egen fisk, men også til å hjelpe andre oppdrettere i området når det stort trykk på slaktingen.

«Vi ser på dette som en vinn-vinn-situasjon,» sier Remy Strømskag,vår leder for salg og industri. «Det er godt å vite at vi kan bidra tilfelleskapet i næringen.»

Vi gleder oss til å fortsette arbeidet og ser frem til å levereførsteklasses laks fra vårt nye slakteri på Hitra!

Slakteriet i all sin prakt! Foto: Krzysztof Zboralski.

Hovedfoto: Krzysztof Zboralski

Flere artikler